עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן, המשלבת בפנים שוקולד ולרונה במילוי פרלין קרמו. עשירה, בטעמים, חגיגית, מתאימה כקינוח לארוחת החג ונימוחה בפה באדיבאת קפה בייגה

זמן הכנה: 3 שעות

  • דרגת קושי: קשה

מוס מסקרפונה

מוס מסקרפונה | צילום: אסף לוי

 מצרכים

מוס מסקרפונה
200 גר חלב
1 מקל וניל (תוכן)
40 גר סוכר
45 גר ג'לטין
350 גרם מטבעות שוקולד לבן.

 

  • קראנצ' נוגט:
    100 גר שוקולד מריר ולרונה
    100 גר מחית נוגט ולרונה
    90 גר קורנפלקס

  • 500 גר נפאז' שקוף
    5 גר מחית וניל
    100 גר מים חמים

אופן ההכנה 

אופן הכנת המוס

מחממים את החלב עם המקל וניל והסוכר ומוסיפים את הג'לטין עד שמקבלים מרקם אחיד.
יוצקים את המסה החמה על מטבעות השוקולד הלבן ומחברים את המסה למרקם אחד.
מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים ומערבבים הכל יחד עד לקבלת מרקם אחיד ומסה חלקה.
מקציפים את השמנת מתוקה הקצפה רכה ומקפלים לתוך השמנת המוקצפת את המסה ומחברים הכל יחדיו.

חלב ושמנת מחממים על האש, לקראת רתיחה מוסיפים ג'לטין.
עושים השוואת טמפ' עם החלמונים ומחזירים לבישול קצר ועדין על האש עד שהמסה מסמיכה (מרקם כמו של טחינה).
יוצקים על השוקולד המריר וטורפים עם מטרפה עד שמקבלים מרקם חלק.
יוצקים לתבנית שקעים פרלין ומקפיאים.

אופן הכנת קראנץ' נוגט

ממיסים את השוקולד המריר על בן מארי
מוסיפים את הנוגט ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק
מוסיפים את הקורנפלקס ומאחידים.

אופן הכנת ציפוי גלאסאז' שקוף

מחממים במיקרו את כל החומרים ומקבלים מסה חלקה שקופה עם נקודות וניל.
חשוב – להקפיא את הקינוח היטב, להניח על משטח רשת ולמזוג את הציפוי, לכסות את כל הקינוח עם ציפוי הגלאסאז' ולתת לקינוח להתקרר.