מתכון לרוטולו - דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה, ועטופים ברוטב עשיר של שמנת עגבניות, שהכי כיף לנגב מהצלחת. מנה קלה להכנה, מרשימה, מנחמת, וגם טעימה מאוד, מאת אינס ינאי ובאדיבות ברילה

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • דרגת קושי: קל

לזניה

דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה | צילום: אפיק גבאי

 מצרכים

  • 1 חבילת דפי לזניה 

    שמן זית להברשה

    מצרכים למלית:
    2 כוסות תרד קצוץ מאודה
    1 בצל קטן קצוץ מטוגן
    400 גר׳ גבינה כחושה למילוי ואפייה
    100 גרם מוצרלה מגוררת

  • חצי כוס בזיליקום קצוץ

    מעט פלפל שחור גרוס
    כפית מלח

  • לציפוי:

    250 מ"ל שמנת לבישול
    2 צנצנות של רוטב ארביאטה\ בזיליקום\ נפוליטנה 
    150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת

     

 אופן ההכנה 

  • מבשלים את דפי הלזניה כ- 6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני, מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו.
    מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה. 

  • מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית ומגלגלים מניחים בתבנית משומנת, או מרופדת נייר אפייה (רצוי עגולה) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.
    מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב ושמנת לבישול ויוצקים מעל הגלילים
    עוטפים בנייר אלומיניום ואופים 25- דקות ב- 180 מעלות
    מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.

  • מתכונים נוספים מאת אינס ינאי
  • פסטה בולונז בסיר אחד