מתכון פשוט למקלובה צמחונית, באדיבות רשת קפה בייגה

  • זמן הכנה: שעה
  • דרגת קושי: בינוני

מקלובה צמחונית

מקלובה צמחונית | צילום: קונספטיק

 מצרכים

  • מרכיבים לאורז ( מנה זוגית): 
    1 בצל לבן קצוץ גס
    רבע כוס שמן קנולה
    כפית שטוחה מלח
    כפית שטוחה בהרט
    קורט כורכום
    קורט סומק
    קורט קינמון
    חצי ק"ג אורז בסמטי (כ2.5 כוסות)
    שתי כפות גרם שקדים קלויים 
    800 מ"ל מים (כארבע כוסות)

  • מרכיבים להכנת רטטוי:
    1 פלפל אדום חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ קוביות
    2 זוקיני חתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ
    1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ
    1 חציל מקולף חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ
    1/4 כוס גרם שמן זית
    כפית מלח גס
    קורט פלפל שחור גרוס 
    כף טימין קצוץ 
    מרכיבים לתפו"א
    2תפו"א מקולפים חתוכים דק

אופן ההכנה

אופן הכנת האורז

צורבים את הבצל עם השמן

 

  • מוסיפים את האורז והתבלינים ומחממים את האורז תוך כדי ערבוב עד תערובת אחידה ורותחת.
    מוסיפים את הנוזלים והשקדים ומביאים לרתיחה.
    מכסים ומבשלים על אש נמוכה 18 דקות + 5 דקות ללא בישול
    פותחים את הכיסוי ובעזרת מזלג מפרידים את האורז.

    אופן הכנת הרטטוי 
    מחממים מראש תנור ל-250 מעלות
    מערבבים את כל המוצרים בקערה
    מניחים על מגש אפייה ואופים למשך 15 דקות בתנור.

    אופן הכנת צ'יפס תפו"א
    במחבת מטוגנים את רצועות תפוחי האדמה עד להזהבה.

    אופן הרכבת המנה:
    מעל התפוחי אדמה שמים אורז עד שליש מגובהה של התבנית, ומעל מניחים את הירקות הצרובים ומשטחים לגובהה אחיד.
    מעל הירקות מוסיפים אורז עד קצה התבנית ומהדקים קלות.
    מכסים עם צלחת שטוחה או מגש שטוח והופכים.
    מסירים את התבנית והניילון הנצמד בעדינות.
    המלצת הגשה: יוגורט מתובל בסומק, שום ומיץ לימון, ולקשט במעט עלים רעננים.


  • מתכונים נוספים באדיבות קפה בייגה

  • מתכון לפרנץ' טוסט
  • עוגת גבינה קלאסית
  • סלט סלק ותפוחים
  • בראוניז כשר לפסח
  • פסטה בלרינה
  • לביבות בטטה