בראש השנה מקובל לברך על הדג המוגש לשולחן והדג, על מגוון צורות הבישול השונות, נמנה על אחד מהמאכלים החגיגיים ביותר הזוכים להיות מוגשים לשולחן בשבתות ובחגים.אבי בראל, שף רשתי של רשת בורגרים, מציע מתכון חגיגי במיוחד לסלמון עם אורז בר שחור, ברוקולי וחמוציות. המתכון מיועד ל-10 מנות.

  • זמן הכנה: 70 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

סלמון

סלמון עם אורז בר שחור ברוקולי וחמוציות | צילום: אסף לוי

 מצרכים

  • למרינדה 

    25 יח' שיני שום שלמות עם קליפה 
    7 כפות רכז רימונים איכותי
    4 כפות שמן זית איכותי
    חצי זר טימין
    10 עלים של בזיליקום טרי
    5 כפות דבש

    5 כפות רוטב סויה 

    1 יח' בצל לבן פרוס דק
    200 גרם עגבניות שרי מיובשות
    1/2 פלפל צ'ילי חריף ללא הגרעינים

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
    1/2 כף מלח גס
    נתח סלמון במשקל 1.5 ק"ג מחולק למנות 150 גרם 

  • אורז בר שחור חמוציות וברוקולי
    3 כוסות אורז בר שחור שטוף היטב ומסונן
    3 כוסות ברוקולי טרי מפורד לזרים קטנים
    3 כפות חמוציות
    קורט מלח 
    קורט פלפל 
    קורט אגוז מוסקט מגורר

 אופן ההכנה

אופן הכנת המרינדה

מניחים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב עד שהדבש נמס
משרים את נתח הדג כשעה עם המרינדה לפני אפיה
מניחים בתבנית אפיה את נתח הדג עם העור כלפי מטה על נייר אפיה
אופים בתנור שחומם מראש על 185 מעלות 15 דקות.
משאירים את הדג עוד 5 דקות נוספות שהתנור סגור

אופן הכנת אורז בר שחור חמוציות וברוקולי

מבשלים במים חמים את הברוקולי כ- 5 דקות (שומרים את המים החמים) ומעבירים את הברוקולי למי קרח לעצירת הבישול.
בסיר מטגנים את האורז עם שתי כפות שמן זית כמה דקות על אש נמוכה
מוסיפים לאורז שש כוסות ממי בישול הברוקולי ומבשלים 10 דקות עם מכסה סגור
מכבים את האש מוסיפים את הברוקולי מערבבים היטב ומכסים לעוד 10 דקות
מעבירים לכלי הגשה יפה ומפזרים חמוציות מעל